Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Αν ψάχνετε για ανοιξιάτικες κατασκευές τότε εδώ πέρα θα λυθεί η απορία σας. Αν θέλετε τα παιδιά σας στην τάξη  χαρούμενα τότε θα πρέπει να φτιάξετε αυτές τις κατασκευές αν θέλετε.

Η πρώτη κατασκευή που σας γράφω είναι οι πασχαλίτσες από βότσαλα από τον κήπο 


Το παιχνίδι έξω από τον σπίτι γίνεται όλο και συχνότερο τώρα που ο καιρός είναι ευχάριστος.Αν θες τα παιδιά σου να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα μπορείς να κάνεις την παρακάτω ανοιξιάτικη κατασκευή αν θέλεις.







Υλικά Κατασκευής:
στρογγυλά βότσαλα, χρώματα, πλαστικά ματάκια , μαύρο μαρκαδοράκι
Εκτέλεση Κατασκευής:
Βάψε τη ράχη της πασχαλίτσας κόκκινη, κίτρινη ή ό,τι άλλο χρώμα θες και το κεφάλι της μαύρο.Αφού στεγνώσει χώρισε το σώμα στη μέση φτιάχνοντας μια γραμμή με το μαρκαδοράκι και φτιάξε και στα δύο μέρη βούλες. Κόλλησε στο κεφάλι τα πλαστικά ματάκια. Βάλε την πασχαλίτσα στον κήπο σου κάτω από κάποιο φυτό.
Άλλη μια κατασκευή  τα Πασχαλινά διακοσμητικά για την λαμπάδα

Φτιάξτε όμορφες και εντυπωσιακές λαμπάδες με Πασχαλινά Διακοσμητικά και απλά υλικά και μην ξεχνάτε… τυλιγμένη σε μια ωραία ζελατίνα, η λαμπάδα σας μπορεί να γίνει ένα όμορφο δώρο γι’ αυτούς που αγαπάτε!







Υλικά Κατασκευής 
Λαμπάδα στο χρώμα της αρεσκείας σας, πεπιεσμένο χαρτί, τσόχα, αφρώδες υλικό, σύρμα πίπας,πολύχρωμες κορδέλες, κόλλα                                                        
Στάδια:
Πάρτε κεριά στο χρώμα που σας αρέσει και φτιάξτε στολίδια. Χρησιμοποιήστε σε πεπιεσμένο χαρτί και τσόχα, για να φτιάξετε κουκλάκια, δοκιμάστε να κατασκευάσετε ένα λαγό από αφρώδες υλικό και στερεώστε τα στη λαμπάδα σας με σύρμα πίπας. Προσθέστε πολύχρωμα μικροαντικείμενα και κάντε τη λαμπάδα… έργο επαγγελματία! Μπορείτε ακόμη να δέσετε πολύχρωμες κορδέλες, φροντίζοντας να είναι χαμηλά, ώστε να μην πάρουν φωτιά όταν η λαμπάδα ανάψει. 
Γνωρίζατε ότι:
Το πιο εντυπωσιακό έθιμο του Λεωνιδίου είναι τα αερόστατα.
Το βράδυ της Ανάστασης γεμίζει ο ουρανός από φωτεινά “αερόστατα” τα οποία ανυψώνονται από τους πιστούς κάθε ενορίας. Κάθε σχεδόν σπίτι ετοιμάζει το δικό του αερόστατο. Τα αερόστατα ετοιμάζονται εβδομάδες πριν και στην ετοιμασία τους συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Είναι φτιαγμένα από καλάμι και χαρτί και το ύψος τους φτάνει τα δύο μέτρα. Τα μικρότερα χρειάζονται 8 κόλλες χαρτί για να φτιαχτούν. Άλλα πάλι χρειάζονται 16 ή 18 κόλλες, ενώ τα μεγάλα από 32 ως 36. Για την πυροδότησή τους χρησιμοποιείται η “καλυμμάρα”, που είναι πανί εμποτισμένο με λάδι και πετρέλαιο. Από κάθε ενορία αφήνονται περισσότερα από 100 αερόστατα
Την ίδια ώρα έξω από την εκκλησία γίνεται το κάψιμο του Ιούδα, ενώ την Κυριακή του πάσχα γίνεται τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία της πόλης.
Αλλή μια κατασκευη είναι τα ανθρωπάκια από αυγό.
Το Πάσχα είναι μια αφορμή για εκπλήξεις και δώρα στους φίλους και τους γονείς. Η Πασχαλινή Κατασκευή Ανθρωπακια Από Αυγά είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσετε πρωτότυπα δώρα με υλικά που έχετε στο σπίτι με πολλή φαντασία και όρεξη..

Υλικά Κατασκευής:   
χρωματιστά χαρτιά, ρολά από χαρτί υγείας, 
αυγά, μαρκαδόροι,μαλλί πλεξίματος ή βαμβάκι,πλαστικά ματάκια,κόλλα

Στάδια:
Τυλίξτε τα ρολά με χαρτιά για να σχηματίσετε τα ρούχα που θέλετε για κάθε χαρακτήρα. Κολλήστε τους χεράκια, παπούτσια ή άλλα αξεσουάρ. Ζωγραφίστε στα αυγά τα χαρακτηριστικά του προσώπου και κολλήστε τα πλαστικά ματάκια και μαλλί πλεξίματος ή βαμβάκι για μαλλιά.Βάλτε το κεφάλι-αυγό πάνω στο ρολό. Προσθέστε στο ανθρωπάκι σας ό,τι άλλο θέλετε.
Γνωρίζατε ότι:
Στην Κω ενώ οι μεγάλοι είναι δοσμένοι στις πασχαλινές δουλειές και στον εκκλησιασμό, τα παιδιά προετοιμάζονται και αυτά για την Ανάσταση του Κυρίου. Παίρνουν μεγάλα κλειδιά από εκείνα που είχαν οι παλιές κλειδαριές, δένουν με ένα σχοινί το κλειδί με μπαρούτι και βάζουν το καρφί στην τρύπα του κλειδιού, το βράδυ της Ανάστασης το χτυπούν δυνατά στον τοίχο για να εκπυρσοκροτήσει και να χαλάσει ο κόσμος. Άλλοι κόβουν μακριές λωρίδες χαρτιού, βάζουν στην άκρη της κάθε λωρίδας μπαρούτι και ένα φιτίλι, την τυλίγουν τριγωνικά, ώστε να προεξέχει το φιτίλι που το ανάβουν και από την ώρα που ο παπάς λέει το “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, η εκκλησία ασπροφορεί και στρώνεται με μυρωμένα λουλούδια του βουνού που λέγονται λαμπρές (μικρό μοβ αρωματικά λουλούδια). Οι νοικοκυρές φτιάχνουν τις λαμπρόπιτες και το γεμιστό αρνί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου